Zo ben je helemaal klaar voor het nieuwe studiejaar…

Blog

Na een lange zomer – met een aantal onverwachte hittegolven – is het weer zo ver. Het nieuwe school-/studiejaar staat weer op de stoep. Ik moet zeggen dat ik er zelf eigenlijk nog niet aan wil geloven. Ik heb een heerlijke, lange vakantie gehad en mijn hoofd staat nog niet naar ‘het gewone leven’. Daarom probeer ik deze laatste dagen nog het beste uit mijn vakantie te halen. Maar volgende week zal ik eraan moeten geloven; weer aan de studie. Ik ben dan ook van plan dit jaar goed voorbereid aan het jaar te beginnen. Wil je weten welke voorbereidingen ik heb getroffen voor het nieuwe jaar? Hier mijn tips!

De noodzakelijke voorbereidingen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de noodzakelijke voorbereidingen te treffen. En dan bedoel ik bijvoorbeeld zorgen dat je wel ingeschreven staat voor je studie en ingetekend voor je vakken. Let goed op de deadlines hiervan, want soms vallen deze midden in je vakantie. En het zou toch zonde zijn als je verplicht een tussenjaar moet nemen omdat je dit bent vergeten! Ik weet dat bij sommige studies je door de universiteit zelf automatisch wordt ingetekend voor je vakken, maar het is belangrijk om dit voor de zekerheid nog even te checken dus. Daarnaast kan het handig zijn om alvast te kijken of je bepaalde boeken, programma’s of readers snel nodig hebt. Als je ze op tijd besteld heb je ze in ieder geval op tijd binnen.

De leuke voorbereidingen

Daarnaast zijn er ook ‘leuke’ voorbereidingen die je kunt treffen voor het nieuwe studiejaar. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om een nieuwe agenda uit te kiezen. Lekker neuzen in de boekenwinkel en een mooi exemplaar (plus vaak wat mooie pennen en schriften) aanschaffen. Ook heb je tegenwoordig heel veel bloggers en andere beroemdheden die de leukste agenda’s en deskplanners in elkaar zetten. Als je houdt van een beetje creatief zijn ben je met deze planners zeker aan het juiste adres. Je kan er vaak lekker in tekenen en krabbelen en je leven tot in de puntjes plannen.

Overig

Tot slot zijn er bepaalde ‘overige’ dingen die handig zijn om in huis te hebben. Ze zijn niet super nodig en super noodzakelijk, maar wel handig. Ik heb het bijvoorbeeld over plakband, cartridges, een schaar, een rekenmachine… Noem maar op! Het is namelijk vreselijk irritant als je midden in een opdracht zit en weer naar de winkels moet om dit soort dingen te gaan kopen. Zelf moet ik voor mijn studie Rechten bijvoorbeeld heel veel artikelen en rechtszaken printen. Ik zorg dus altijd dat ik HP cartridges in huis heb, plus een extra voorraad hiervan. Zo kan ik altijd gewoon lekker mijn artikelen printen zonder weer tussendoor op pad te moeten.

Geef een reactie