Alcoholverslaving

Zomertijd betekent maar een ding: festivaltijd!

Blog

Nu de zomervakantie is aangebroken gaat heel Nederland weer los op menig festival! Vanaf de lente zijn er in de randstad al elk weekend festivals. Dit gaat altijd door tot in het late najaar. Zolang de temperatuur buiten oké is, zijn er in Nederland en België buitenfeestjes te vinden! Van grote, internationale festivals waar je dure tickets voor koopt tot kleine buurtfestivalletjes die gratis zijn, elk weekend is er wel wat te doen. Zelf woon ik in Utrecht, en houd erg van een festivalletje, feestje of drankje hier en daar. In Utrecht is wel veel aanbod, maar de echte grote namen komen er niet. Gelukkig is Amsterdam met de trein om de hoek, en kan ik eigenlijk wel makkelijk naar bijna alle leuke feesten! Zoals al te raden valt schrijf ik deze blog over festivals, en alles wat daar bij komt kijken, veel leesplezier en feestplezier!

Eerste hulp bij outfit-festivals: wat doe je wel en niet aan?

Wat ik leuk vind om te zien is dat de laatste jaren er steeds meer aandacht wordt besteed aan aankleding. Zowel de festival-/feestorganisaties als de mensen die komen doen meer hun best om er echt een te gek dagje uit van te maken. Festivals zijn de plek om de laatste mode die wat gedurfd is om op straat aan te doen een keer te testen. Zo zag je twee jaar geleden overal mensen lopen met de ‘infamous fannypack’, terwijl deze tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken is! Het leukste vind ik de mensen die er door alle modetrends er toch nog authentiek uit blijven zien met de meest prachtige, originele outfits. Daarnaast ben ik ook gek op extreem over de top outfits, dan is het net alsof iedereen lekker zich laat gaan en het dagelijkse leven even wegstopt! Het antwoord op de grote vraag ‘wat doe je aan?’ is dan ook heel simpel: iets waar jij je helemaal te gek in voelt! Om Nederlands’ wisselvallige temperaturen door te komen houd ik zelf van laagjes, want dan blijf je altijd precies warm of koud genoeg. Zo hoef je ook niet te kiezen tussen al je leuke outfits want je kunt ze gewoon allemaal aandoen! Daarnaast is iets waar je lekker de hele dag in kan staan, lopen en dansen ook essentieel! Doe ook kleren aan die vies mogen worden, want dat gaat sowieso gebeuren!

Tips om zo fris en fruitig mogelijk het festival door te komen!

Als je dan je perfecte outfit aan hebt wil je er ook de hele dag natuurlijk fabulous uit blijven zien. Ik neem altijd een paar key essentials mee: pinpas, contant geld, telefoon, ID-kaart, mini-busje deodorant, Smint’jes, flesje water of in ieder geval een losse dop (mocht je flesje water worden weggegooid kun je er een kopen en heb je in ieder geval een dopje), hand-sanitizer (vaak kun je nergens handen wassen), tubetje zonnebrand en eventueel nog een klein spuitflesje met wat rozenwater. Dit laatste is heerlijk verfrissend als het de hele dag heel warm is geweest. Deze essentials stop ik altijd in een klein tasje of in zo’n mega handige fannypack. Zo kun je lekker blijven dansen zonder dat je met bijvoorbeeld een rugzak oploopt. Kies vooral een tas die jij handig vindt, en die lekker met je outfit matcht of clasht!

Op festivals sla ik een drankje natuurlijk ook niet over. Toch wil ik jullie, als jullie deze zomer ook gaan feesten toch wel even waarschuwen voor de effecten van alcohol. Ongemerkt consumeer ik bijvoorbeeld aardig veel alcohol. Zelf neem ik soms een maandje een alcohol-break, vooral om te checken of ik ook nog prima zonder alcohol kan. Mocht je merken dat jij of een van je vrienden helaas niet meer zonder alcohol kunnen leven, zoek dan hulp voor een alcoholverslaving! Want feestjes en festivals zijn ontzettend leuk, maar blijf toch nog wel een klein beetje verantwoordelijk in de gekte die het soms geeft!

Geef een reactie