Alles voor een geslaagd tuinfeestje

Blog

De zomer is aangebroken en we hebben al van een aantal mooie dagen kunnen genieten. Hoewel het weer nu even iets minder is, kunnen we binnenkort weer heerlijk in de tuin zitten. De zomer is dan ook het perfecte moment om een feestje te organiseren. Je kunt dan gewoon met al je vrienden in de tuin zitten, zonder dat je binnen al die troep hebt. Dat klinkt toch perfect? In deze blog lees je over alles wat je nodig hebt voor een geslaagd tuinfeestje.

Lekkere zitplekken

De zomer is dé tijd om lekker te relaxen en luieren in het warme weer. Als je vrienden langskomen voor een klein feestje zullen ze het dan ook heerlijk vinden om lekker comfortabel van de zon te kunnen genieten. Zorg daarom dat je comfortabele zitplekken in je tuin hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan ligstoelen of een loungeset. Vooral een grote loungeset is leuk, omdat je dan met zijn allen bij elkaar op de bank kunt zitten. Zet een vuurkorf in het midden voor het optimale zomergevoel. Wil je het nog extra zomers laten voelen? Koop dan een zak marshmallows om te roosteren boven het vuurtje. 

Een barbecue 

Bij een goed feestje hoort natuurlijk lekker eten. En niks geeft een groter zomergevoel dan het aansteken van de barbecue. Dit is niet alleen lekker, maar ook nog eens super simpel! Koop een aantal lekkere stukken vlees of laat iedereen iets meenemen om de kosten te verdelen. Gooi het op de BBQ, en klaar is kees! Zet er nog een frisse salade of wat stokbrood met dips naast en het is helemaal compleet. Zelf heb ik begin vorige zomer geïnvesteerd in een Ofyr BBQ en dit was het geld meer dan waard. Deze heb ik voordelig besteld bij Hottubselect, die gespecialiseerd is in het verkopen van hottubs. Ik heb al de nodige barbecue etentjes georganiseerd en elke keer was het een enorm succes!

De finishing touch

Als je echt uit wil pakken voor je tuinfeestje, kun je nog een aantal dingen toevoegen. Een leuk idee is bijvoorbeeld om een cocktailbar te maken. Maak van te voren verschillende soorten cocktails en zet die in grote kannen op een tafel. Zet er bordjes bij met de namen van de cocktails en de ingrediënten. Het is niet alleen lekker, maar staat ook nog eens hartstikke gezellig! Andere ideeën zijn om wat zomerse decoraties of lichtjes op te hangen of om een opblaas zwembadje neer te zetten. En vergeet natuurlijk niet om een lekker zomers muziekje op te zetten!

Geef een reactie