Verschillende soorten tegels

Blog

Wil je nieuwe tegels in je woning leggen? Dan heb je ruime keuze aan verschillende tegels! Welke dat zijn, lees je hier.

Als je nieuwe tegels in je woning wil gaan leggen, heb je de keuze uit veel verschillende soorten. Denk aan vloertegels, natuursteen tegels, terrastegels, wandtegels, noem het maar op. Naast verschillende soorten, heb je ook verschillende kleuren tegels en verschillende materialen. Het kan daarom best lastig zijn om de perfecte tegels aan te schaffen. Gelukkig kun je online veel tegels in een webshop bekijken, en heb je hier alle tijd voor. Bepaal eerst welke tegels je nodig hebt, bijvoorbeeld vloertegels. Zorg dat je filtert op vloertegels, en bepaal vervolgens de kleur. Hierdoor is het mogelijk om alleen de vloertegels in de gewenste kleur te bekijken. Vaak is het ook nog mogelijk om op maat en vorm te filteren. Zo zijn er vierkante tegels, maar ook rechthoekige, of bijvoorbeeld tegelstroken. Je kan echt alle kanten op met tegels. Als je mooie tegels hebt gevonden is het tijd om de tegels te leggen.

Tegels leggen

Tegels leggen is niet zomaar even een klus, daarom besteden de meeste mensen dit uit aan iemand die er verstand van heeft. Hierdoor weet je in ieder geval zeker dat de tegels op de juiste manier gelegd worden, dan heb je er zelf geen omkijken naar. Wil je toch liever zelf tegels leggen? Dan is dit uiteraard ook mogelijk, maar het is wel van belang dat je je goed voorbereidt. Je moet namelijk de juiste producten en tegelgereedschappen in huis hebben. Zo moet je bekijken op welke ondergrond de tegels komen te liggen en wat voor tegels je gaat leggen. Het verschilt namelijk per tegel wat voor tegelgereedschappen je nodig hebt, en elke tegel wordt weer anders gelegd. Zo nemen natuursteen tegels bijvoorbeeld meer vuil en vocht op dan keramieken tegels, dus hier moet je wel rekening mee houden. Bedenk ook in wat voor patroon je de tegels wil leggen, hiermee bepaal je namelijk welke tegels wel en niet geschikt zijn. Denk je toch dat het lastig wordt? Schakel dan een vakman in.

Zwarte tegels

Zwarte tegels kunnen een ruimte heel stijlvol maken, zowel op de vloer als op de wand. Het zorgt voor een donkere maar luxe uitstraling. Zeker in de badkamer of keuken kunnen zwarte tegels een goede optie zijn. Maar ook met zwarte tegels zijn er verschillende kleuren zwart. Heel donker zwart, lichter zwart, matzwart en glans zwart bijvoorbeeld. Bekijk dus goed welke zwarte tegels je mooi vindt, en welke het beste in de ruimte passen. Ga je voor zwarte tegels in de badkamer? Plaats dan dezelfde zwarte tegels in de toiletruimte zodat het één geheel wordt!

Geef een reactie