Droom jij ook van een buitengewone badkamer?

Blog

Badkamers bestaan in alle kleuren, vormen en maten. Je kiest voor een douche of een bad. Of beide, voor wie een grote badkamer heeft. En misschien staat er ook een wc in je badkamer? Je kan alle kanten uit met deze ruimte en je badkamer 100% inrichten naar jouw smaak, maar vaak zijn badkamers vrij saaie ruimtes, terwijl het ook anders kan. Wij geven je enkele tips om een buitengewone badkamer te creëren.

Bad- en slaapkamer

Heb je een grote slaapkamer, dan kan je misschien je douche integreren in de slaapkamer. Op deze manier lopen twee ruimtes in elkaar over, wat een aangenaam en groots gevoel geeft. Kies voor een inloopdouche met glas, dat geeft een meerwaarde aan je interieur. Zorg er wel voor dat de inloopdouche een goede afloop heeft of kies voor een moderne en stijlvolle douchecabine. Anders kan je na elke douchebeurt de slaapkamer dweilen en dat is niet de bedoeling. Hou jij van een badje nemen? Waarom zet je dan geen vrijstaand bad in de slaapkamer? Dit geeft je een instant hotelervaring. Het bad wordt meteen het pronkstuk van de slaap- en badkamer en trekt alle aandacht. Afhankelijk van de stijl van je badkamer kan je kiezen voor goudkleurige of zwarte kranen en kan je eventueel pootjes onder het bad zetten als dat mooi in je slaapkamer past. Ben je nog op zoek naar een badkamermeubel, kies dan eentje in de stijl van de slaapkamer. Als je de bad- en slaapkamer samensmelt tot één ruimte, moet je er uiteraard voor zorgen dat ook het interieur samensmelt en je één stijl kiest en die doortrekt.

Buitendouche

Wil je écht een bijzondere ervaring, dan ga je best voor een buitendouche. Niets zaliger dan aan het einde van een warme zomerdag buiten een verfrissende douche nemen. Bovendien is dit heel handig als je kinderen hebt. Hebben je kleintjes de hele dag buiten gespeeld, in het zand en in de aarde, dan moeten ze met hun vuile voeten niet door het huis, maar je kan ze buiten meteen in de douche steken. Akkoord, buiten heb je geen wastafel of andere meubels die je in een badkamer wel hebt, maar bij een buitendouche draait het om de ervaring. Je kan deze ook tropisch inrichten, zodat het voelt alsof je in het regenwoud een douche neemt. Neem dus alle tropische planten die je vindt in de plantenwinkel mee naar huis en richt je buitendouche helemaal in volgens jungle vibes. Douchen is nog nooit zo leuk geweest!

Geef een reactie