Slopen? Alleen als het echt niet anders kan!

Blog

Ooit wel eens iets gesloopt? Nee? Niet doen dan als je het kan voorkomen! De afgelopen weken heb ik heel veel ervaring opgedaan met slopen. Ons huis moest verbouwd worden, er zat echt niets anders op, maar wat was het een klus. Eerst moesten we dus alles helemaal leeghalen, of strippen zoals mijn vriend dat zo mooi zei. Volgens hem was dat het leukste van het hele bouwproces. We zouden lekker kunnen hakken zonder ergens op te letten. We konden lekker onze energie kwijt, zei hij vrolijk. We zouden een puincontainer huren zodat we makkelijk alles vanuit het raam of de tuin erin konden storten. Die puincontainer huren was nog het makkelijkste van het hele proces. We kwamen bij een bedrijf terecht dat puin ook een heel nieuw leven gaf. Nooit geweten dat dat kon. Maar ja, toen die puincontainer er eenmaal stond, begon het echte werk.

Overal stof en puin

Mijn vriend had een paar heuse sloophamers aangeschaft en wat helmen en toen, in onze oudste kloffie, gingen we aan de slag. Toegegeven: die eerste slagen zijn best leuk. Je kan even je agressie kwijt, je hoeft ’s avonds even niet meer naar de sportschool want er wordt heel wat van je spierkracht gevraagd. Maar na een slag of tien was bij mij de lol er echt wel af en toen lag er nog niet eens een muurtje om. Mijn vriend hakte vrolijk verder. Ik stond er buiten adem naast en keek rond naar alles wat nog naar beneden moest komen. En ik zag de stof die elke slag van mijn vriend opstoof. Wat zouden we veel moeten schoonmaken. Ik kreeg het al benauwd toen ik eraan dacht. We waren er nu eenmaal aan begonnen dus we moesten door. Na een dag hard werken, had zelfs mijn enthousiaste vriend wel genoeg van het slopen. Hij gaf toe dat het misschien leuk was voor een dag. Nou, zelfs dat was me al te lang.

Mooi resultaat

Ik moest het resultaat voor ogen gouden dus ik ging door. Ik moet wel eerlijk zeggen dat een puincontainer huren het beste idee was van dat hele sloopproces. Die container werd gebracht en vol weer opgehaald dus daar hadden we geen omkijken naar. Uiteindelijk was het hele huis gestript en konden we weer gaan opbouwen. Persoonlijk vond ik dat toch wat leuker dan slopen. Maar de volgende keer besteed ik denk ik het hele verbouwgebeuren uit. Hoe dan ook, het resultaat was na weken ploeteren echt fantastisch. Maar slopen? Liever niet meer!

Geef een reactie