rondreis costa rica

Op rondreis naar Costa Rica!

Blog

Wil je binnenkort een rondreis maken, maar weet je niet waarheen? Als je een mooie plek zoekt voor een rondreis maar niet naar veelvoorkomende vakantiebestemmingen zoals Thailand of Indonesië wil, is Costa Rica misschien een goede optie voor jou! Door buiten het oosten te zoeken vind je net weer andere landschappen en culturen. In Azië vindt je natuurlijk prachtige bestemmingen voor een rondreis maar als je daar al vaker bent geweest is het leuk om eens iets nieuws te gaan ontdekken!

Over Costa Rica

Costa Rica is een land in Centraal-Amerika, grenzend aan de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. Costa Rica betekent dan ook letterlijk Rijke Kust. De prachtige kusten en stranden zijn omringd met diepe bossen en wouden waarin je de leukste dieren kunt spotten. Palmbomen, witte stranden en de mooiste blauwe wateren: op de stranden van Costa Rica vind je de puurste ontspanning, maar valt er ook veel te ontdekken.

In 2007 werd door de Costa Ricaanse regering aangekondigd dat het land tegen 2012 het eerste klimaatneutrale land van de wereld zou zijn. Het is ook al tweemaal als eerste gerangschikt geweest in de Happy Planet Index, die aangeeft hoe gelukkig de inwoners zijn. En dat geluk werkt aanstekelijk, daarom is de Costa Ricaanse cultuur zo heerlijk om te ontdekken!

Tijd voor avontuur

Maar buiten de rust en ontspanning die de prachtige landschappen en stranden van Costa Rica bieden is er ook een hoop te beleven op je rondreis Costa Rica. Surfen aan de mooie kusten is slechts één van de opties: je kunt vulkanen beklimmen en afdalen in gigantische grotten. Ziplinen door de jungle, wandelen en fietsen en uitjes maken naar de nationale parken. Als je een natuurmens bent en genoeg woestijnen hebt gezien is dit voor jou dus zeker the place to be.

De Costa Ricaanse natuur is zeer rijk aan flora en fauna die je op andere plekken niet snel zult vinden. Door de unieke locatie en plaatsing tussen twee zeeën combineert de dierenwereld  van zowel Noord-Amerikaanse, Zuid-Amerikaanse en typisch Centraal-Amerikaanse componenten. Zo heb je dus een beetje van alles, allemaal bij elkaar! Wasberen, apen, miereneters maar ook aardbeigifkikkers in het wild bij elkaar, dat zie je nergens anders! Buiten de landdieren die je in de regenwouden vindt zijn natuurlijk ook de koraalriffen rijk aan prachtige dieren.

Ook de flora in het land is zeer uiteenlopend. Zo bijzonder dat er speciale conserveringsregio’s zijn om zulke landschappen te behouden, ondanks de gevaren van klimaatvervuiling.

Geef een reactie