letsel advocaat

Een letsel advocaat kan goed van pas komen

Blog

De kans blijft altijd aanwezig dat je ooit in je leven te maken gaat krijgen met een vorm van letsel. Hoewel de kans erg klein is en je er natuurlijk alles aan doet om een ongeluk te voorkomen, kan het je altijd nog overkomen. Letsel kan ontstaan door bijvoorbeeld een auto-ongeluk, een ongeluk met de fiets of zelfs door een dierenbeet. Er is bij letsel niet alleen sprake van lichamelijk letsel, maar daar komen ook financiële problemen bij kijken. De behandelingen van letsel kosten bij elkaar een hoop geld en daar moet iemand verantwoordelijk voor worden gesteld. In zo’n situatie komt een letsel advocaat goed van pas. Deze persoon is in staat om je handige tips te geven en staat je tijdens het gehele proces bij. In dit blog vertel ik wat een letsel advocaat is en waarom het verstandig is om een letsel advocaat tot je beschikking te hebben.

Wat doet een letsel advocaat?

In zaken omtrent letselschade zal een letsel advocaat gaan kijken wie er verantwoordelijk is voor het aangebrachte letsel. Ook zal hij kijken wie er verantwoordelijk is voor de kosten van alle behandelingen. Hij is immers een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade. Deze persoon is in staat om je in iedere situatie van het proces te voorzien van advies op maat. Het is erg fijn om tijdens het proces iemand naast je te hebben die kennis en ervaring heeft met zaken omtrent letselschade. Hij kan je helpen met het maken van een goede voorbereiding doordat hij weet hoe het proces er ongeveer uit zal zien. Wanneer je te maken krijgt met een vorm van letsel is het zeker geen overbodige luxe om de beschikking te hebben over een letsel advocaat.

Wat kun je doen bij het proces?

Je hoeft bij een proces niet altijd naar de rechter te stappen, maar je kunt er ook voor kiezen om met de tegenpartij een schikking te treffen. Daarbij wordt er met de tegenpartij een afspraak gemaakt, zonder dat er een gerechtelijke uitspraak is geweest. In veel gevallen is het verstandiger om te schikken. Mede doordat in veel gevallen de vergoedingen bij een schikking een stuk hoger zijn dan wanneer je ervoor kiest om naar de rechter te gaan. Echter zal de letsel advocaat in zo’n situatie precies weten wat het juiste is om te doen. Met een letsel advocaat aan je zijde is het een stuk eenvoudiger om het totale bedrag van alle behandelingen vergoed te krijgen.

Geef een reactie