Shoppen zonder budget, de droom

Blog

Volgens mij droomt iedereen, niet alleen vrouwen, er weleens van om ongelimiteerd te mogen shoppen. Geen restricties, geen budget whatsoever. Ik heb de mogelijkheid gehad en nu ik uit ervaring kan spreken, zal ik vertellen hoe het was. Ik heb lang gespaard om dit te kunnen doen. Sommige mensen winnen geld en krijgen dan begeleiding omdat ze anders te snel te veel uitgeven, aangezien ze geen ervaring hebben met zoveel geld. Laten we zeggen dat ik het achteraf niet erg had gevonden als ik hier wat begeleiding bij had gehad. Geld is immers heel makkelijk om uit te geven en een stuk minder snel verdiend. Maar ik mag niet klagen, sommige mensen hebben niet eens de mogelijkheid om nieuwe kleding te kopen laat staan een hele collectie. Ik loop je op mijn nieuwe dames sneakers door deze ervaring heen.

 

De basis

 

Dit jaar heb ik één goed voornemen gemaakt, ik draag alleen nog maar lingerie dat bij elkaar past. Het spreekt dus voor zich dat ik een hoop nieuwe setjes heb geshopt. In combinatie met mijn tatoeages wilde ik simpel ondergoed wat altijd goed zal staan en onder iedere soort kleding past. Ik heb, op misschien twee kledingstukken na, mijn hele ondergoed en sokkenlade vernieuwd. Ik wist heel goed wat ik wilde en hoeveel. Ik heb toen op het internet besteld wat ik precies wilde. Een digitaal mandje is snel gevuld. Het bedrag was veel groter dan ik bedacht had, zeker voor de standaard soort ondergoed waar ik voor gekozen heb. Ik realiseerde me toen dat ik hiervoor een plan van aanpak nodig had.

 

De zomer komt eraan

 

De rest van mijn enorme bestelling bestond vooral uit kleding voor de zomer. Na mijn eerste bestelling heb ik een lijstje opgesteld waarin ik tóch restricties voor mezelf opstel. Qua budget had ik zonder gekund, denk ik. Ik ben namelijk heel kieskeurig in wat ik draag, dit had ik al voordat ik zichtbare tatoeages nam. Nu moet ik nog kieskeuriger zijn omdat niet alles bij de tatoeages past. dus ondanks dat het budget het toeliet, heb ik gekozen voor een lijstje. Zo heb ik voorkomen dat ik opgescheept kwam te zitten met heel veel kleding die ik niet zal dragen. Ik wilde nog wel kritisch blijven op wat ik kocht. Maar als je dan enthousiast bent over een kledingstuk is het wel een lekker gevoel als je niet na hoeft te denken over het feit óf je het kan kopen.

Geef een reactie