Pas het principe van hygge toe op je huis

Blog

Hygge is een Deens woord dat moeilijk te vertalen is. In essentie betekent het gezelligheid of knusheid, maar gezelligheid is best een breed begrip. Wat de ene gezellig vindt, vindt de ander maar niets. Bij hygge komt het er dus op neer dat je het begrip naar eigen smaak invult.

Hoewel we allemaal verschillende ideeën hebben van gezelligheid, zijn we het er doorgaans wel over eens dat bepaalde dingen of elementen ons leven gezelliger kunnen maken. We vinden het bijvoorbeeld gezellig om lekker te eten, of vrienden uit te nodigen, om ons huis te versieren tijdens de koude, gure winterdagen. Deze elementen voegen gezelligheid toe aan je leven, maar je kan ze wel helemaal op je eigen manier invullen.

Hygge in je interieur

Misschien vind je het heerlijk om een warm en knus interieur te hebben. Zo’n huis waar je echt kan thuiskomen, waar je je goed voelt en waarvan mensen zeggen ‘wauw, het is hier zo gezellig’. Dan kan je hygge toepassen in je interieur. 

Voeg kaarsen toe of slingers met lichtjes. Leg gebreide dekens op de zetel en zet bloemen neer. Kies voor een lichte, Scandinavische toets met witte en houten elementen, of voor een warme, sfeervolle ruimte met geurkaarsen en geurstokjes van de Baobab Collection

Hygge in de keuken

Lekker eten is een groot element in gezelligheid. We ervaren de geur van vers bereid voedsel als gezellig. We houden van een keuken met een pruttelende Le Creuset kookpot op het vuur. Zelfs een rek vol potjes kruiden en flessen olie en azijn met pepers en look erin vinden we er gezellig uitzien. 

Je kan hygge dus heel eenvoudig toepassen in je keuken. Maak van je keuken de plaats waar iedereen graag is. Bak krokante koekjes of zachte cakes en laat de geur door het hele huis drijven. Kook voor vrienden en familie en geniet samen van een heerlijk maal met een glaasje wijn of een fris biertje. Gezellig. 

Hygge met je vrienden

Samenzijn met vrienden en familie doet ons deugd. We houden ervan bij te praten en leuke dingen te doen met de mensen waar we van houden. Dat kan gezellig bij je thuis op de zetel of aan de keukentafel, maar je kan er ook voor kiezen om samen met je vrienden iets leuks te doen. Denk aan een lange wandeling of aan een heerlijk etentje. Hygge is gezelligheid. Het is genieten. Hoe je dat invult, is volledig aan jou. 

Geef een reactie