Meter of peter vragen op een originele manier? Probeer deze ideetjes!

Blog

De kogel is door de kerk. De keuze van de peter of meter van je toekomstige kindje ligt vast. Nu nog een originele manier vinden om hem of haar het magische ja-woord te laten zeggen. Zorg voor een heus verrassingseffect door deze inspirerende ideetjes.

1. Taart

Is de toekomstige peter of meter van jullie kindje in spe een echte zoetekauw? Verras hem of haar dan met een mooie, lekkere taart. Laat de bakker de taart afwerken met dé vraag.

2. Gepersonaliseerde goodies

Met een gepersonaliseerd cadeautje zoals een fotocadeau kan je werkelijk alle kanten uit. Wat dacht je van een sneeuwbol met eigen tekst en foto? Een foto van je kleintje heb je natuurlijk nog niet maar misschien is het wel leuk om een foto van je eerste echo te nemen met daarop de vraag of hij of zij peter of meter van je kindje wil worden.

3. Geboortekaartje

Misschien is de toekomstige meter of peter wel te vinden voor een grapje. Ontwerp een geboortekaartje voor een jongen waarop je de foto van je echo gebruikt, een voorlopige naam van de baby invult, de uitgerekende geboortedatum vermeldt en zijn of haar naam bij de naam van peter of meter invult. Wanneer je het kaartje verstuurt, zal een reactie niet lang uitblijven. Van een verrassingseffect gesproken!

4. Zeg het met bloemen

Wil je iemand als meter of peter vragen, zoek het dan niet altijd te ver. Wie houdt er gewoonweg niet van bloemen? Een boeketje verse bloemen of droogbloemen met een kaartje waarop staat: “Wil jij mijn meter/peter worden?” is vaak al voldoende.

5. Leuke sweater

Ontwerp een leuke sweater of coole hoodie met daarop ‘metie’ of ‘petie’. Kies voor een mooi handgeschreven lettertype waardoor het echt een hip item wordt.

6. Vacature peter / meter

Dit is zeker een aanrader wanneer de toekomstige peter of meter ook effectief op zoek is naar een nieuwe job. Zeg hen dat je een leuke vacature hebt gespot, voor een functie op lange termijn. Vereisten? Geduldig zijn, hands on en een onmetelijke liefde voor jullie kindje in spe hebben. Zoek een standaard vacaturetekst voor meter of peter en zorg voor een leuke, persoonlijke touch!

7. Puzzeltijd

Laat hen een leuke puzzel maken met daarop dé vraag. Tijdens het maken van de puzzel heeft de toekomstige meter of peter tijd om te gissen naar de boodschap op de puzzel. Spannend!

Of je nu voor een klassiek meter/peter-cadeau kiest of voor een originele aanpak: de juiste meter of peter zal sowieso gecharmeerd zijn door de vraag of hij of zij die speciale rol wil opnemen in het leven van jullie kindje in spe. Laat je dus niet gek maken en ga gewoon voor de aanpak waar jij je het best bij voelt.

Geef een reactie