Heerlijk genieten met een koffiecocktail of –mocktail!

Blog

Het zou best wel eens kunnen dat jij een liefhebber bent van een of meerdere kopjes koffie per dag. Ze zorgen voor rustmomenten en ontspanning en bevorderen het sociaal contact. Maar wist je dat je in een handomdraai ook een heuse koffiecocktail of -mocktail kunt maken?

In de mix

Als je het al jaren gewoon bent om jouw favoriete kopje zwart goud zelf te bereiden, ben je misschien toe aan de volgende stap om creatief aan de slag te gaan met koffie?

Je denkt misschien: “Ok, daar is niets aan. Ik maak een kop koffie, ik giet er een beetje alcohol bij en dat is het!” Maar het kan ook een stuk uitdagender. Wat dacht je van een liefdesdrankje zoals Caffe Amore? Je zet een heerlijke kop warme koffie met Dolce Gusto capsules (lekker en snel!), je voegt er een deeltje amaretto en hetzelfde deel cognac aan toe en roeren maar! Werk af met slagroom en een hartje in cacaopoeder on top!

Italiaanse koffie in een nieuw jasje

Een lekkere Italiaanse koffie maak je standaard met vijf ingrediënten: een sterke koffie juist gedoseerd met capsules van Nespresso, room, amaretto, rietsuiker en kruiden. Kleur eens buiten de lijntjes en voeg in plaats van een vierkruidenmengeling Strega toe. Deze honingkleurige likeur, die zijn kleur dankt aan saffraan, zorgt voor een bijzonder aroma waarin je toetsen van munt en venkel kunt herkennen. Met enkele eenvoudige ingrediënten tover je zo een lekkere koffiecocktail op tafel die zorgt voor een onvergetelijk en heerlijk moment!

Koffiecocktails

Durf buiten je comfortzone te gaan en laat je inspireren door koffiecocktails vernoemd naar bekende plaatsen in de wereld, zoals de Beierse, Mexicaanse of White Russian koffie. En wil je ook heerlijk genieten van een lekkere koffiecocktail in de zomer, dan is de Espresso Martini een must! Een mix van wodka, karamel en sterke koffie zorgt voor een verfrissend koffiedrankje dat je in stijl presenteert in een prachtig cocktailglas.

Koffiemocktails

Misschien wil je ook wel genieten van een koffiecocktail, maar dan zonder alcohol? Dat kan door zelf een lekkere koffiemocktail te bereiden. In het recept van de Espresso Martini vervang je de wodka door een mix van siroop en karamel voor een verbluffend resultaat. Werk af met chocoladeschilfers en je bent helemaal mee! Of waarom geen Café Nanas met een zomerse touch? Mix ananas- en limoensap, Luikse siroop, espresso en een beetje zout met ijsblokjes. Zo maak je de heerlijkste koffiemocktail die je ooit gedronken hebt!

Geef een reactie