In stijl naar je werk!

Blog

Als je een beroep uitoefent waar je aangepaste kledij voor nodig hebt, kan dat knap lastig zijn. Ze moet niet alleen comfortabel zitten en je voldoende beschermen, liefst ziet ze er ook nog trendy uit! Voor sommige beroepen zijn de voorschriften streng, voor andere heb je meer vrijheid. Maar of je nu als schoonmaker, als schilder of als kok werkt, de kleren maken overal de man én vrouw. Hier vind je enkele tips!

Veiligheid voorop

Vooraleer je je werkkleding kiest, sta je best even stil bij de eigenschappen van je job. Werk je regelmatig buiten? Kies dan zeker kleding die je beschermt tegen de koude en regen. Zit je vaak op je knieën tijdens het werken? Dan is een Snickers werkbroek met kniebescherming geen overbodige luxe. Wist je dat de combinatie polyester/katoen sterker is dan een kledingstuk van 100% katoen? Bovendien verandert de vorm en kleur minder na een wasbeurt. Werk je vaak ’s avonds of ’s nachts? Dan moet je kledij voorzien zijn van lichtgevende stroken. Boven alles is je eigen veiligheid het belangrijkste criterium bij de keuze van je werkkledij.

Kies voor comfort

Als je goed in je vel en in je pak zit, dan straal je dat ook uit. Zorg dat je werkkledij comfortabel zit. Zoals bij de meeste aankopen is het duurste product niet altijd het beste product. De goedkoopste optie is vaak van mindere kwaliteit en is daardoor niet de meest comfortabele keuze. Kies werkkleding die specifiek gefabriceerd werd voor jouw sector of jouw type job. Laat je niet leiden door de prijs, maar maak een weloverwogen keuze zodat je outfit bovenal erg goed zit. Dit geldt eveneens voor veiligheidsschoenen voor dames, en ook voor mannen. Zorg dat ze je als gegoten zitten. Niets zo lastig als gehinderd worden door knellende schoenen tijdens het zware werk.

Indrukwekkend imago

Als je je bedrijf uitstraling wil geven, kies dan voor werkkledij die aansluit bij je imago. Je maakt immers niet alleen indruk met je vakmanschap of je huisstijl, maar ook door het dragen van verzorgde werkkledij met het logo van je bedrijf. Besteed hierbij voldoende aandacht aan de kleur van de kledij. Als je wil dat die past bij de huisstijl van je bedrijf, hoef je niet meteen voor de felle hoofdkleuren te kiezen. Je kan ook je bedrijfslogo integreren op een neutrale outfit. Bovendien werk je op deze manier aan naamsbekendheid. Zo maak je ongetwijfeld een grote indruk in de toekomst!

Geef een reactie