Hoe kan je internationale vrouwendag vieren?

Blog

Op 8 maart was het internationale vrouwendag. Het is een dag waarbij je misschien je vrouwelijke collega’s in de bloemetjes zet, of je even stilstaat bij de rechten van de vrouwen over de hele wereld. Hoe je vrouwendag ook ziet, er zijn veel manieren om vrouwen te vieren!

Lees vrouwelijke auteurs

Misschien is internationale vrouwendag (of laten we maart als vrouwenmaand nemen), de ideale moment om wat vrouwelijke auteurs uit je boekenkast te halen. Je kan gaan voor de klassiekers zoals Jane Austen en Virginia Woolf, maar ook hedendaagse auteurs zoals Zadie Smith, Delia Owens, Julie Buntin en Ali Smith zijn straffe madammen. Ook Vlaamse auteurs zoals Ann De Craemer en Saskia De Coster zijn de moeite waard. Niet zo’n fan van fictie? Denk dan aan vrouwelijke journalisten, essayisten, bloggers, regisseurs, kunstenaars of fotografen en bestudeer hun werk. Wie weet ontdek je nog wel een nieuwe artiest waar je helemaal zot van bent.

Hoe zit dat met vrouwelijke seksualiteit?

Jammer genoeg is er nog steeds een grote genderkloof, en dit is ook zo bij seksualiteit. Vrouwen komen nog steeds minder klaar als mannen, genieten minder van seks en worden vaak geseksualiseerd. Meisjes zijn beschaamd over seksualiteit en masturbatie. Je kan vrouwenmaand ook vieren door je eigen seksuele grenzen wat te verleggen: surf eens online naar een seksshop, en kijk welke seksspeeltjes je kan uitproberen. Bij Pabo online vind je bijvoorbeeld de bekende clitorisstimulator Satisfyer Prio maar ook een buttplug voor de durvers. Als je geen zin hebt in seksspeeltjes, kan je ook een rustige massage boeken, wat massageolie kopen voor je partner of eens een open gesprek houden over wat jouw verwachtingen zijn. Misschien lucht dat wel eens op, en vinden jullie samen oplossingen om je seksleven te verbeteren.

Ga voor een lange brunch met vriendinnen

Vrouwendag kan ook gewoon een dag zijn waarop we wat vrouwelijkheid vieren: vrouwelijke vriendschap is er zo eentje van. Neem je vriendinnen eens goed vast, boek ergens een fijne brunch en geniet van elkaars gezelschap. Een lange wandeling in de stad na je brunch is de perfecte moment om wat bij te babbelen. Las een shopmomentje in of boek een leuke workshop zoals bloemenschikken.

Geniet van een stil moment alleen

Wil je liever reflecteren over wat het betekent om vrouw te zijn? Of denk je graag na over hoe je vrouwelijke rechten kan verbeteren? Neem er een goed boek bij of luister naar een interessante podcast. Neem even tijd om er over na te denken. Aanraders zijn Invisible Women door Caroline Criado Perez of The Little Book of Feminist Saints door Julia Pierpont.

Hoe heb jij internationale vrouwendag gevierd?

Geef een reactie