Das pech, fiets weg! Wat nu?

Blog

Stel je voor: je loopt terug van werk of school, in het mooie Utrecht. Het is een lekker warme dag, er vliegt een vogeltje langs je hoofd. Hij strijkt op een tak neer en kijkt je met een schuin kopje aan. Je voelt het zonnetje op je gezicht en krijgt opeens zin om een ijsje te halen. “Ik fiets zo even langs de ijssalon”, denk je bij jezelf. Je loopt de hoek om naar de fietsenstalling en dan zie je het: je fiets is weg! Hoe kom je nu thuis? Het is niet ideaal maar er is wel altijd een oplossing; tweedehands fietsen Utrecht kunnen je altijd uit de brand helpen.

Aangifte 101

Het is ook altijd slim om aangifte te doen voor- of nadat je bij tweedehands fietsen Utrecht een vervangende fiets hebt geregeld. Fietsdiefstallen zijn er helaas erg veel, maar gelukkig weet de politie precies wat ze moeten doen. Je kan online aangifte doen, hier heb je je DigiD voor nodig, of je kan naar het politiebureau gaan. Maak ook altijd een foto van je fiets, het liefst als je hem net hebt, dan heb je iets om te laten zien mocht hij ooit gestolen worden. De politie raadt ook aan om, voordat je aangifte doet, eerst bij je gemeente te checken of zij de fiets niet hebben verwijderd.

Het Fietsdiefstalregister

Nog iets wat ontzettend handig is voordat je bij tweedehands fietsen Utrecht iets nieuws zoekt, (of erna), is het Fietsdiefstalregister. Dit is een handige website waar maar weinig mensen van weten. Er is wel iets voor nodig om je fiets hier te kunnen vinden. Je moet namelijk het merk en het framenummer van je fiets weten. Het framenummer is iets anders dan het serienummer. Het serienummer staat op de fiets, het framenummer staat op het aankoopbewijs van de fiets en is dus iets dat alleen jij als rechtmatige eigenaar hebt. Het is meestal een combinatie van twee letters en zeven cijfers. Dit hebben de tweedehands fietsen Utrecht ook, het is dus ook bij een tweedehands fiets handig om altijd naar een aankoopbewijsje te vragen. De fietsenmaker kan het ook terugvinden op de fiets, maar dat is voor de gewone burger niet te doen.

Ga dus niet bij de pakken neerzitten als je fiets ooit verdwijnt. Het kan een maatregel van de gemeente zijn, maar mocht het wel een diefstal betreffen, dan heb je allerlei opties. Aangifte doen (online of in het echt), je fiets zoeken bij het Fietsdiefstalregister, en als niks lukt, dan heb je voor een paar euro een vervangen bij tweedehands fietsen Utrecht. Zo zie je maar weer.

Geef een reactie