Benieuwd wat jij kinderen nog cadeau moet geven?

Blog

Anno 2020, is het wel eens lastig om een leuk cadeau te bedenken voor een kind. Ze hebben vaak alles al, of ze hebben een specifieke smaak met betrekking tot de cadeautjes. Dat maakt het allemaal lastiger. En vooral omdat ze veel zien op televisie en op YouTube wanneer ze filmpjes aan het kijken zijn. Dan is het soms lastig om nog een leuk cadeau te bedenken. Of je nu iets super groots van Lego moet kopen of juist een leuk cadeautje van Schleich, de keuze is moeilijk om te maken.

 

Onthou goed, kinderen zijn al snel tevreden

We vergeten dit soms wel eens wanneer we een cadeau uitzoeken voor de kleintjes, maar ze zijn al snel tevreden. Ik herinner mij nog van vroeger, dat je mij bij kon maken met alles. Zelfs met een grote doos. Maar echt. Mijn zus kreeg een keer een stoel voor haar verjaardag en ik had net een heel groot knuffelpaard gekregen. Je raadt dus al, dat die doos uiteindelijk voor mij was. Er werden raampjes uit gehaald en ik bracht uren, dagen en zelfs nachten door in mijn nieuwe paardenstal. Het kan zo simpel zijn en ik was dol gelukkig. Mijn ouders vertellen mij nog steeds dat ik weken zoet was, met alleen al een doos.

Zelf merk ik het ook bij mijn neefje en nichtjes. Wanneer we een bellenblaas hebben en het buiten zonnig is. Die zonnige dagen komen er weer aan dus daar moeten we goed gebruik van maken. Want wanneer het zonnig is en wij kunnen naar buiten zorg ik dus altijd dat ik een potje bellenblaas heb. De kleintjes worden namelijk helemaal wild wanneer zij de bellen zien. Zelf word ik er soms ook nog wel een beetje gek van, want bellen blijven leuk.

 

Een groot cadeau kan natuurlijk ook altijd

Maar dit ligt dan echt aan of je het wilt geven en of natuurlijk de ouders er achter staan. Dat is erg belangrijk. Want de ouders moeten er natuurlijk wel achter staan. Dan kan je best iets groots cadeau geven. Het zorgt er ook gelijk voor, wanneer je er zuinig mee moet zijn of voorzichtig mee moet zijn. Dan leren de kinderen wel gelijk een beetje verantwoordelijkheid. Want kapot is kapot, en we weten zelf ook hoe vervelend dat wel niet kan zijn. Dus een cadeau kan ook een dubbele betekenis hebben. Buiten dat het helemaal leuk is om mee te spelen kan het ook helpen bij het verantwoordelijkheidsgevoel bij de kleintjes.

Geef een reactie