Kartonnen dozen beschikbaar voor elke situatie

Blog

De afgelopen weken ben ik samen met mijn zakenpartner een webshop gestart en wij verzenden dagelijks ontzettend veel producten. Wij hebben ons toegespitst op geschenkartikelen en hebben een groot productassortiment. Iets waar wij nooit bij stil hadden gestaan was de verzending van de artikelen. Zo moesten wij ineens op zoek naar geschikte kartonnen dozen voor het verzenden van alle artikelen en dit was lastiger dan verwacht. Een te grote kartonnen doos betekent namelijk extra kosten, terwijl een te kleine doos niet handig is. De verzending van onze geschenkartikelen, waaronder verschillende soorten wijnen, is een belangrijk onderdeel van het hele bedrijfsproces. Benieuwd waarom? Lees gauw verder!

Kartonnen dozen dienen aan verschillende voorwaarden te voldoen

Niet alleen dient het product dat wij verzenden als vanzelfsprekend in de kartonnen doos te passen, ook is een goede verzending belangrijk voor de klant. Zo dienen alle producten heel aan te komen en hierom is het belangrijk om kartonnen dozen te selecteren op stevigheid. Wist je bijvoorbeeld dat er verschil zit in kartonnen dozen met een enkele en dubbele golf? En dat er verschillen bestaan tussen verhuisdozen en gewone normale kartonnen dozen? Ik zou aanraden om verschillende varianten te kopen en uit te proberen. Op deze manier kom je er vanzelf achter welke verzending werkt welke van de kartonnen dozen dus het meest geschikt is voor jouw product! Daarbij dient een doos natuurlijk op te vallen zodat de klant verrast is wanneer hij deze thuis krijgt. Een vensterdoos of echte wijndoos is natuurlijk ideaal voor de verzending van verschillende wijnen, maar ook een versierde driehoekige kokerdoos valt zeker weten goed in de smaak. Zoals je kun lezen zijn er tal van varianten mogelijk en ik zou je willen aanraden om zelf op onderzoek uit te gaan.

Vraag de klant om zijn feedback

Hetgeen ik het best vind werken is om de klant om zijn of haar persoonlijke mening te vragen. Zo kun je zelf wel bedenken hoe de doos eruit moet zien, dat de kartonnen doos stevig moet zijn en dat er niet te veel ruimte onbenut mag blijven, maar de klant zal hier altijd waardevolle aanvullingen op kunnen geven. Hij is immers diegene die je tevreden wil stellen en ik zou dan ook adviseren om met hem in gesprek te gaan. Kartonnen dozen zijn er dus in veel verschillende soorten en maten, elk met verschillende eigenschappen. Succes met het selecteren van jouw doos van karton, ik weet zeker dat je een geschikt model weet te vinden!

Geef een reactie