2020: Trakteer jezelf op een nieuwe laptop

Blog

Jezelf trakteren is superleuk, en het is ook nog eens bijna 2020, wat betekent dat je jezelf al helemaal mag trakteren! De jaarwisseling is natuurlijk zo speciaal als je het zelf maakt, maar elk excuus om lief voor jezelf te zijn is een goed excuus. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe laptop nodig? Doet deze het alleen nog maar als je drie keer op de zijkant klopt en er dan magische woorden in fluistert? Laten we dan eens kijken hoe jij de perfecte nieuwe laptop vindt die voor jou alles heeft wat je nodig hebt.

Gebruik

Het belangrijkste om te doen als je nadenkt over een nieuwe laptop, is nadenken over waar je je laptop precies voor gebruikt, en hoeveel je hem gebruikt. Ben je bijvoorbeeld een toegewijde gamer? Dan heb je een laptop nodig met een hele goede processor, zodat hij al je spellen ook kan runnen zonder vast te lopen. Een ‘normale’ laptop kan dit niet, of met moeite. Ben je een student en gebruik je je laptop vooral voor scripties en ander schoolwerk? Dan is elke laptop met een standaard i5 processor goed voor je, en dan komt het meer aan op persoonlijke smaak. Denk dus goed na over waar je je laptop nu voor gebruikt, of dat gaat veranderen, en wat je dus precies allemaal wilt en nodig hebt.

Al die coole gear

Nog iets om over na te denken, wat wel in het verlengde ligt van de toepassing van je laptop, is: wat voor technologische snufjes wil je allemaal? Je hebt bijvoorbeeld tegenwoordig de 2-in-1 laptops, die dus zowel de vorm aan kunnen nemen van een reguliere laptop, als die van een tablet. Ook heb je allerlei verschillende schermgroottes en resoluties, wat ook weer allemaal vasthangt aan waar je je laptop voor wilt gebruiken.

Windows, Mac of iets anders?

Dit klinkt misschien logisch, of juist compleet overbodig, maar het merk waar je je laptop koopt, het bedrijf wat er dus achter zit, maakt oprecht verschil. Duik even in de wereld van de laptopfabrikanten en waar zij voor staan. Dit kan je misschien wel helpen in je beslissing. Ieder bedrijf heeft namelijk andere voordelen en nadelen. Windows is bijvoorbeeld het meest toegankelijk, terwijl Apple/MacOs een verbintenis promoot tussen je laptop en al je andere devices (mits ze van Apple zijn, natuurlijk).

Er zijn dus een aantal dingen waar je goed over na moet denken als je een laptop koopt. Waar ga je hem voor gebruiken? Hoeveel geld wil je uitgeven? Wat voor coole dingen moet –ie allemaal kunnen? En van welk bedrijf koop je je nieuwe laptop? Doe goed onderzoek, en raadpleeg ook eventueel een consultant van een elektronicawinkel, online of in het echte leven, om je te helpen. Veel succes en geniet ervan!

Geef een reactie