Wat is het beste vlees voor op de barbecue?

Blog

Vlees en een barbecue vormen de perfecte tandem voor een heerlijke avond, maar welk vlees is nu het beste voor op de barbecue?

In deze blog zetten we de beste vleessoorten op een rijtje voor jou.

Soorten varkensvlees

Met varkensvlees doe je nooit iets verkeerd. Zeker niet als je dit een lange tijd laat garen op de barbecue. Dan haal je de meeste smaak uit je vlees.  

Ben je een fan van vlees met een hoger vetgehalte? Dan zijn Duke en Berkshire aanraders voor jou!

Spareribs

Spareribs zijn varkensribben. Het vlees tussen de botjes is erg lekker en perfect voor de op de BBQ als je het traag laat garen.

Laat je verrassen door mal rundsvlees

Een heerlijke steak op de barbecue is iets dat weinig mensen zouden afslaan. Het is het meest gegeten bbq vlees.

Graag geven we je wel nog even een kleine tip mee. Schroei je rundsvlees dicht, zodat het niet al zijn sappen verliest. Dit zorgt voor een rijkere smaak achteraf.

Picanha

Picanha is een mals stuk rundsvlees dat afkomstig is van Brazilië. Picanha is afkomstig van runderen die minstens 100 dagen lang gevoederd zijn geweest met graan. Omwille van het graan smelt het vet tijdens het bakken weg.

Picanha is het vlees achteraan de rug van het rund dichtbij de staart. Dit deel van het rund beweegt heel weinig waardoor het zo mals als boter is. Het vlees smelt dan ook letterlijk en figuurlijk weg op je tong.

In Brazilië is Picanha het meest gegeten vlees. Als je het een keertje hebt geproefd, snap je waarom het zo populair is in Brazilië.

Bavette

Bavette is zo’n andere populaire BBQ steak want het is lang en plat, dus perfect voor op de barbecue! Bavette is het dik rand vlees uit de flank van het rund. Je hebt hier enorm veel rassen in zoals de Limousin, de Wagyu of de Black Angus van Amerika.

Ken je gerijpt vlees?

Heb je nog nooit gerijpt vlees geprobeerd? Dan weet je wat te doen de volgende keer dat je je de barbecue aansteekt. Gerijpt vlees zorgt voor een super rijke smaak in je mond.

Hoe bereid je het?

  1. Schroei het vlees dicht en bak het lang genoeg.
  2. Als het vlees klaar is haal je het van de barbecue en wikkel je het in aluminiumfolie. Dat laat je ongeveer 8 minuten rusten.
  3. Na deze 8 minuten strooi je wat kruiden op het vlees en is het klaar om geserveerd te worden.

We beginnen er al van te watertanden tijdens het schrijven, jij hopelijk ook al tijdens het lezen.

Kip

Een lekker stukje wit vlees mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst. Een malse kipfilet of lekker vettige kippenboutjes zijn overheerlijke stukken vlees.

Welk vlees ga je bakken? Meestal bakken we telkens hetzelfde vlees op onze barbecue, maar toch dagen we je uit om een keertje iets anders te proberen. Breid je horizon uit met een heerlijk malse Picanha of gerijpt vlees.

Geef een reactie