Stevig in je schoenen

Blog

Schoenen voor iedereen

Steeds meer mensen in mijn omgeving hoor ik over het merk Nubikk.

Iedereen zegt dat ze zo heerlijk zitten en ook zij die het dragen krijgen er regelmatig complimenten over. Ik werd nieuwsgierig en ging het ook eens opzoeken. Hoewel ik het nog nooit heel duidelijk voorbij heb zien komen op het internet, zag ik nu dat het al best een bekend merk was. Ze verkopen het merk bij diverse webshops en zelfs bij een warenhuis als De Bijenkorf. Het zijn schoenen die echt gemaakt zijn voor de straat. Het is gemaakt voor het dagelijks gebruik, bijvoorbeeld als je een dagje uitgaat in de stad.

Onderschat

Wat ik ook leuk vind aan dit merk is misschien niet iets waar iedereen het meteen mee eens zou zijn. Leuk vind ik het dat dit merk lijkt op andere modellen, zoals Nike, Vans en Allstars, maar dat het toch net een tikkeltje anders voortgebracht is. Misschien zitten de elementen van al die genoemde merken wel in één schoensoort van Nubikk. Het is dan misschien ook niet meteen het goedkoopste merk, maar ik zie er wel enige innovatie in. Comfort en stijl gaat namelijk niet altijd even makkelijk samen. Deze eigenschap van dit merk vind ik een pluspunt. Daarbij bevalt het me dat er ook meer keuze is voor zowel mannen als vrouwen. De schoenen lijken gender neutraal aangepast. Dit denk ik, omdat ze het model en kleuren bevatten die door zowel mannen als vrouwen gedragen kunnen worden.

Vernieuwingen van Nubikk

Heel veel vrienden, familie en kennissen van mij vertellen dus goede verhalen over dit merk. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Nubikk is namelijk steeds op zoek naar vernieuwingen in materialen en vormen. Ook comfort heeft een hoge waarde in het bedrijf. Bij de nieuwe SS19 collectie is er sprake van lichtgewicht zolen. Zelf vind ik dit een hele gunstige ontwikkeling, want het lijkt me veel prettiger lopen op schoenen met licht gewicht dan op schoenen die zwaar zijn. Logisch klinkt het voor mij ook. Dit klinkt namelijk als een functie die de ‘inspiratie op straat’ promoot.

Eigen plannen

Binnenkort ga ik naar Amsterdam en ik ben van plan om de Zwarte Biker Boots te kopen. Als je deze schoen ziet, kun je het redelijk vergelijken met de Dr. Martens schoenen. De vorm is vergelijkbaar, maar de hak is bij de Dr. Martens lager dan bij de Nubikk modellen. Toch besluit ik om het model van Nubikk te kopen, voornamelijk omdat de stof van die schoenen me beter bevalt.

 

Geef een reactie