Kom origineel uit de hoek als gezin

Blog

Vorm jij samen met je kroost een super creatief gezin? Toon dat dan ook aan de buitenwereld. Er zijn heel wat manieren hoe je je creativiteit als gezin kan tonen. In deze blog tonen we je hoe jij en je kroost origineel uit de hoek kunnen komen.

Versier je tuin

Is het een druiligere dag? Benut deze kans dan om met zijn allen leuke tuinversieringen te maken. Dit kan gaan van heel kleine details tot het aankleden van de boom of de haag: papieren bloemen, gekleurde vlagjes, mooie lampionnen, je kan echt alles proberen!

Het is altijd super leuk als je hier echt je persoonlijkheid in legt. Laat voorbijgangers het gevoel krijgen dat ze jou en je gezin kennen. Puur en alleen door te kijken naar je tuinversiering.

Gekke familiefoto’s

Zijn jullie echt een gekke familie? Neem dan elk jaar super zotte familiefoto’s. Van gekke kerstruien foto’s voor op kerstkaartjes tot foto’s met het hele gezin in onesies. Ze zijn perfect om in te kaderen een ‘gallery wall’ te maken, of gebruik ze gewoon op je nieuwjaarskaarten.

Foto’s zorgen ervoor dat deze herinneringen je bij blijven voor de rest van je leven. Wanneer je kinderen groot zijn is het leuk om al deze foto’s nog eens te bekijken en herinneringen op te halen.

Vier verjaardagen van familie en vrienden

Wees creatief bij het vieren van verjaardagen van familie en vrienden. Je kan net zoals je kerstkaartjes leuke familiefoto’s maken, maar ook in je cadeaus kan je heel creatief zijn.

Zo kan je bijvoorbeeld met het hele gezin samen iets maken in de keuken. Een doos vol met gepersonaliseerde muffins is een cadeau dat iedereen wel zou willen. Zeker als ze met liefde gemaakt zijn.

Maak je eigen gezelschapsspel

Kan je nog creatiever uit de hoek komen dan wanneer je je eigen gezelschapsspel maakt als gezin? Wij denken in ieder geval van niet. Een super leuke activiteit om te doen met het hele gezin. Samen denk je na over het verhaal van het spel. Vergeet niet om een paar leuke twisten aan je spel toe te voegen. En laat je gerust inspireren: een variatie op Trivial Pursuit of zo gek als het spel uit Friends? Het kan allemaal. Maak je een leuk spel? Dan heb je er nog jaren plezier aan!

Maak een kamp in je tuin

Als er iets is wat kinderen leuk vinden om te doen in de tuin, dan is het wel kampen maken. We hebben het allemaal gedaan, maar denk aan wat je samen als gezin kan verwezenlijken. The sky is the limit in dat geval. Een boomhut, extra lakens of buitenlichtjes: het wordt sowieso erg gezellig.

Geef een reactie