Tijd om de volgende stap te nemen

Blog

In ons bedrijf is het uitermate nodig om iets nieuws te creëren. Wij verkopen koffiebonen aan de horecabranche. Het ideale plaatje zou zijn als wij de koffiebonen naar de klant toe kunnen brengen. Het is tijd om het bedrijf naar een hoger plan te tillen en een camionette aan te schaffen. Bij het doen van wat onderzoek kwam ik al een aantal leuke camionette occasions tegen. Ik heb op voorhand nog even wat onderzoek gedaan over de camionette.

Wat is een camionette?

Een camionette is een ander woord voor bestelwagen, bestelbus of bestelauto. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten kleuren en maten. De auto is bedoeld voor het vervoeren van goederen of spullen, in ons geval koffiebonen. Om in Nederland met een bestelwagen te mogen rijden, moet de bestuurder over een rijbewijs B beschikken. Het totale gewicht van de auto plus belading mag niet over 3500 kg zijn. Dan zul je een andere rijbewijs moeten halen. Gelukkig zijn wij op zoek naar een wat kleinere bestelauto en hoeven wij dan ook niet opnieuw een ander rijbewijs te halen. De kleine modellen waar wij naar op zoek zijn worden vaak bestelauto’s genoemd. Kennen jullie ze nog? De Citroen AK400 of de Seat Terra. Dit zijn natuurlijk hele oude modellen en een paar generaties terug.

Verschillende soorten en maten

Waar denk je aan als je aan een camionette denkt? Er zijn verschillende merken die erg populair zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de Mercedes-Benz, Volkswagen, Ford en Renault. Er zijn wel 100 aanbieder. Maak voor jezelf de keuze of je een gesloten bestelwagen wilt, een bakwagen, koelwagen, platform bakwagen of een kipper bedrijfswagen. Denk ook aan een normale auto, de bestelwagen heeft ook modellen die handgeschakeld zijn of automaat. Nou zullen wij niet de grootste afstanden leggen dus is handgeschakeld ook al prima. Er zijn ook veel extra’s waar je aan kunt denken bij het aanschaffen van een camionette. Zo kun je namelijk kiezen voor climate control, centrale vergendeling, ABS, eletrische ramen en cruise control. Ik kan nog wel even doorgaan, zo veel opties zijn er.

Omdat wij erg duurzaam bezig zijn en niet al te grote afstanden moeten afleggen, gaan wij kiezen voor een elektrische camionette. Dit past erg bij onze merkbelofte. Klanten zien ons ook als de meeste duurzame koffieleverancier van Nederland. Het zou gek zijn als wij dan met een diesel of benzine camionette aan zouden komen.

Met het aanschaffen van een camionette occasion kunnen wij nu naar de klant toe. Dit biedt ons meer mogelijkheden om later nog te groeien.

Geef een reactie