Bij het verbouwen van uw badkamer let ge op de volgende dingen

Blog

Een badkamer verbouwen is een heel leuk project om aan te beginnen, zeker als ge het zelf gaat doen! het is echter wel belangrijk dat ge op een paar dingen let voordat ge het project kunt afronden. In dit blog zullen er daar een paar van worden behandeld. Bent ge benieuwd geworden naar de punten? Lees dan snel verder!

Bestaande badkamer verbouwen? Check het leiding netwerk!

Het is misschien verleidelijk om direct te gaan beginnen met de muren kaal halen en wegslaan met een moker hamer, maar voordat ge daaraan begint wilt ge natuurlijk wel weten waar de leidingen door uw muren lopen. Ge kunt deze informatie opvragen bij uw makelaar als u ze bij de koop niet heeft ontvangen.

Ook een nieuw toilet? Kies wel een model dat aansluit op de afvoer

Op het moment dat ge uw hele badkamer besluit te gaan verbouwen wilt ge natuurlijk ook een nieuw toilet. Ge kunt een toilet kopen bij Douche Concurrent om er zeker van te zijn dat u de juiste hulp krijgt bij het uitzoeken van een toilet.

De kans bestaat namelijk dat ge een verouderde afvoer hebt, waardoor uw nieuwe toilet niet zo 1, 2, 3 aangesloten kan worden. Verzeker uzelf van een nieuw toilet en ga naar Douche Concurrent!

Let op de volgende dingen als ge een nieuwe vloer gaat leggen

Wanneer ge een nieuwe vloer wil omdat ge liever vloerverwarming wil of iets dergelijks, dan is het van groot belang dat de ondergrond goed schoon is gemaakt voordat ge de tegels gaat leggen. Ook moet de vloer overal waterpas zijn gemaakt en gelijk. Dit kan namelijk de levensduur van uw vloer beïnvloeden.

Een tip om het tegelen een stuk makkelijker te maken is deze: zorg dat ge de randen hebt uitgelijnd met een stuk touw. Zo weet ge zeker dat uw tegels in een rechte lijn komen te liggen!

Ook de details verdienen aandacht

Wanneer ge klaar bent met het tegelen, al het sanitair is geïnstalleerd en de douche aangesloten, dan is het nog maar één ding waar ge op hoeft te letten: de details en afwerking van de complete ruimte.

Na een verbouwing kan een badkamer er nogal kaal bij staan, er hangen geen handdoeken en alles is nog een beetje onpersoonlijk. Om de ruimte een persoonlijke touch te geven kunt ge gebruik maken van bijzondere kranen, kleden of planten. Dit geeft de badkamer een warmere uitstraling en kan ook voor dat welkome gevoel zorgen waarnaar ge zo verlangt.

Succes met de verbouwing!

Geef een reactie