Een plekje naast thuis

Blog

Een aantal vrienden van mij huren sinds een aantal jaar een loods af in Aalsmeer. Zij wilden dat graag, zodat ieder van hen nog een ander plekje dan thuis had. Op het moment dat zij de loods betraden was het nog helemaal kaal. De muren en de vloer waren van beton. Het was er zo leeg dat als je binnen was je de echo van je eigen voetstappen kon horen. Een trap en een kraan was het enige dat er in de loods aanwezig en voor de rest helemaal niets. Er was dus nog veel werk aan te doen. Gelukkig hebben ze het met vier man afgehuurd dus het werk kon redelijk goed verdeeld worden. Het enige wat eigenlijk niemand van hen had was goed gereedschap en een bus om het interieur te vervoeren. Gelukkig kon één van hun een bus lenen van zijn werk en hebben we gereedschap bij kennissen kunnen regelen.

Aan de slag

Waar gaan we beginnen? Er moest nog zoveel gebeuren. Misschien eerst de vloer dan maar aangezien er toch nog geen meubilair in staat. Zo gezegd zo gedaan, dus wij naar de bouwmarkt voor een ondervloer en een aantal rollen tapijt. Dat was gelukkig niet zoveel werk. Wat is het volgende wat op het lijstje staat? Misschien maar even dat busje pakken en aantal marktplaats advertenties langs gaan. Op marktplaats kun je namelijk ontzettend veel spullen gratis afhalen of in ieder geval tegen een zeer lage prijs. De één zijn dood is de ander zijn brood zeggen ze altijd. Op marktplaats hadden we al een aantal banken, tafeltjes, kluisjes, televisies, lampen en ander meubilair gezien wat we gratis konden afhalen. Na een aantal dagen was de loods ineens een stuk completer. Het weekend was aangekomen en het was tijd om even te ontspannen. Even snel naar de slijterij en een avondje genieten van ons nieuwe plekje.

Het zou zonde zijn

Ondertussen zijn we een aantal jaren verder. Mijn vrienden zijn ondertussen toe aan een beter plekje. Twee van hen hebben besloten om een huis te gaan kopen. Het zou alleen betekenen dat ze de loods weg zouden doen. Dat zou ontzettend zonde zijn, zeker omdat er super veel werk aan is verricht en ook omdat we er de afgelopen jaren heel veel herinneringen aan over hebben gehouden. Uiteindelijk heb ik samen met een andere jongen besloten om de loods over te nemen en om twee andere jongens erbij te betrekken. We hebben recent nog wat extra aanpassingen gedaan op het gebied van verlichting. Daarvoor zijn wij geslaagd bij Bes Led wat betreft led verlichting. Het zorgt voor een extra sfeer en dat was een goede keuze.

Geef een reactie